Home » Bluscentrales

De Stat-X bluseenheden kunnen worden aangestuurd door elk merk of soort en type brandmeldsysteem. Binnen het leveringsprogramma van K&G zijn twee type bluscentrales opgenomen en geschikt voor zowel de maritieme sector als voor installaties op land. Systemen bedoeld voor de maritieme sector moeten voldoen aan de IM0-1270 richtlijn. Geëiste en gecertificeerde blussystemen voor gebouwen moeten voldoen aan de EN-12094.

Marine applicatie

Het FS12-systeem is een door DNV (Det Norske Veritas) IMO goedgekeurd brandmeld- en blussysteem. Het ontwerp van het FS12-systeem is gebaseerd op de IMO MSC.1/Circ.1270. Het FS12-systeem is een brandmeld/ blussysteem, bestaande uit de volgende hoofdcomponenten.

De FS12/MAIN is de bluscentrale voorzien van een dubbel en redundant uitgevoerd systeem. De FS12/SUB is de decentrale stuureenheid in het FS12-systeem. Deze zorgt voor de elektrische activering van de aerosol bluseenheden. De FS12/SUB-eenheden, die op het ringsysteem zijn aangesloten, worden bewaakt op kortsluiting en draadbreuk. Maximaal 50 aerosol bluseenheden kunnen worden aangesloten op één systeem.

Download brochure

Land applicatie

Het µ-FEP brandmeld-/blussysteem is specifiek bedoeld en door K&G ontwikkeld voor de activering van een aerosol blusinstallatie in relatie tot het brandbeveiligings- concept: branddetectie & bestrijding bij de bron.
De µ-FEP brandmeld-/bluscentrale is compact: 80 x 151 x 60 mm  (h x b x d) en daardoor geschikt voor locaties waar normaal gesproken een standaard brandmeld-/bluscentrale ongeschikt is om te plaatsen.

De µ-FEP is ontworpen als een standalone brandmeld-/  bluscentrale, is o.a. zeer geschikt voor toepassing in motorcompartimenten van voertuigen, NSA-ruimten, schepen, maar ook voor CNC-machines, elektraruimten en/of schakel- en verdeelkasten. De µ-FEP bediening is eenvoudig en ontworpen met de EN54-2, EN12094-1, BRL 23003 en NEN-EN 15276-2 als leidraad. De µ-FEP is een veelzijdige brandmeld-/  bluscentrale met een hoog prestatieniveau bedoeld voor compacte brandbestrijdingssystemen.

Download brochure