Zowel de µ-FEP als NANO brandmeld-/blussysteem zijn ontwikkeld en bedoeld voor de activering van modulair opgebouwde blussystemen. Voor het concept branddetectie & blussing bij de bron zijn beide systemen uitermate geschikt. Beide zijn klein en compact en kunnen daardoor locaties beveiligen waar een standaard brand-/bluscentrale ongeschikt is. De bediening is eenvoudig, overzichtelijk en ontworpen overeenkomstig de EN54-2 voor brandmeld en alarmsystemen, de EN12094-1 voor vaste brandbestrijdingssystemen. Beide brandmeld-/blussystemen zijn autonoom werkend, veelzijdig en met een zeer hoog prestatieniveau bedoeld voor verschillende toepassingsgebieden. Maar beide zijn verschillend in toepassing

De µ-FEP is zeer geschikt voor toepassing in IT ruimten, schakel-, verdeel- of proceskasten,  batterij opslag en laadinrichtingen, clean rooms en laboratoria. De µ-FEP bestaat uit twee delen. Deel 1 bevat de centrale elektronica deel 2 de kabelaansluitingen. De centrale  kan daardoor eenvoudig worden gemonteerd en bedrading moeiteloos worden aangesloten. De µ-FEP is voorzien van een eigen noodstroomvoorziening en test faciliteit. De µ-FEP kan ook worden ingezet als partiele blusmodule of onderdeel in een bestaand brandmeldsysteem. De µ-FEP heeft naast een uitgebreide EMC test certificaat een KIWA BRL 23003 par verklaring een De afmetingen van de  µ-FEP zijn: 80 x 151 x 60 mm (h x b x d)

De NANO is door zijn opbouw bestand tegen trillingen en schokken en is daardoor zeer geschikt voor de beveiliging van motor-compartimenten van voertuigen, schepen en/of CNC machines. De NANO is voorzien van een tweevoudige blusactivatietechniek bedoeld voor de activatie van elektrische activeerbare blusgeneratoren of de activatie van een zogenaamd solenoid. De NANO geen eigen noodstroomvoorziening maar heeft een dubbel uitgevoerde voedingsaansluiting en maakt gebruik van de secundaire stroomvoorziening van het te beveiligen object. DE NANO is DNV CG 0339-20121 goedgekeurd voor toepassing in de scheepvaart. De afmetingen van de NANO zijn: 80 x 120 x 58 mm (h x b x d)